Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tjeneste på en webserver. For å utvikle en nettside må den være plassert på et webhotell, også kalt hosting. Et webhotell er en tjeneste du behøver for å ha nettsiden din publisert på internett. Det er nødvendig å ha et webhotell, slik at andre kan nå nettsiden din. Hvor stort webhotell du trenger, avhenger helt av størrelsen på prosjektet ditt.

På enkelt språk:
Når du lager en nettside, så må du ha et sted å lagre nettsiden slik at andre kan få tilgang til den på internett. Dette stedet kalles et webhotell, og det er egentlig bare en tjeneste som tilbyr deg plass på en server hvor nettsiden din kan ligge.

Tenk på serveren som en stor datamaskin som er koblet til internett døgnet rundt. Når du har laget en nettside og lastet den opp til webhotellet ditt, så kan andre mennesker få tilgang til den ved å skrive inn adressen til nettsiden i sin nettleser.

Størrelsen på webhotellet du trenger, avhenger av hvor stor nettsiden din er og hvor mange besøkende du forventer å ha. Jo større nettsiden er, desto mer plass trenger du på serveren. Det er også viktig å velge en pålitelig webhotell-tjeneste, slik at nettsiden din alltid er tilgjengelig for besøkende.

Så, kort oppsummert:
Et webhotell er egentlig bare et sted hvor du kan lagre nettsiden din slik at andre kan få tilgang til den på internett.

 

 

Book et digitalt møte

Vi vil kontakte deg i løpet av kort tid for å finne et passende møtetidspunkt med en av våre superhelter.

Kontakt oss