Google Apr 4, 2024 4 minutter

Google´s SGE: En AI-søkemotor

Google har lansert Search Generative Experience (SGE). Det er egentlig bare en fancy måte å si at de bruker kunstig intelligens (AI) for å lage...

La oss hjelpe deg og din bedrift med digital vekst!

Ta kontakt med oss i dag, så booker vi inn til et kort og enkelt introduksjonsmøte for å bli bedre kjent.

Hva er SGE?

Google har lansert Search Generative Experience (SGE). Det er egentlig bare en fancy måte å si at de bruker kunstig intelligens (AI) for å lage bedre søkeresultater. SGE lover at når du gjør et Googlesøk, vil du få resultater som passer bedre til det du søker etter.

SGE fungerer takket være smarte dataprogrammer som heter RankBrain og BERT. Disse programmene lærer av hva folk søker etter og forstår bedre hva vi egentlig mener når vi skriver noe inn i søkefeltet.

Dette gjelder for SGE i dag

Google er nå smartere enn tidligere, og gamle triks for å komme høyt opp på søkeresultatene fungerer ikke like bra lenger. Nå må nettsidene ha enda bedre innhold som svarer direkte på det folk spør om. Det er ikke bare nok å ha mange av de riktige ordene på siden.

Markedsførere og innholdsskapere på nettet må lære seg å skrive for det nye systemet. Det handler om å skrive på en måte som faktisk svarer på spørsmålene som blir stilt, ikke bare å bruke de riktige søkeordene. Siden Google også prøver å gi personlige søkeresultater, må innholdet være interessant for den spesielle personen som søker.

Det er viktig for bedrifter å henge med på dette for å være synlige på Google. Hvis de ikke tilpasser seg det nye systemet, risikerer de å bli oversett av folk som søker på nett. Så, det handler om å forstå hvordan AI fungerer og å tilpasse seg det nye systemet for å få oppmerksomhet på nettet.

Ansatt holder kurs om AI

Hvorfor er SGE viktig?

Forståelse av kravene til Google

SGE gir innsikt i hva Google anser som høykvalitets innhold på nettsider. Det er viktig å vite hva disse kravene er og hvordan du jobber med dem, slik at du kan forbedre synligheten i søkeresultatene.

Her er kravene:

E-A-T

Ved å forstå viktigheten av ekspertise, autoritet og pålitelighet (E-A-T), kan du forbedre nettsidens troverdighet og attraktivitet for både brukerne og søkemotoren.

Brukeropplevelse

Google har stort fokus på brukeropplevelse, som for eksempel mobilvennlighet, sidehastighet og interaktivitet. Google SGE bidrar til å identifisere områder for forbedring på disse frontene.

Et bilde av en person fra Mediabooster som holder foredrag om AR og VR

Hvordan jobbe med Google SGE på riktig måte?

Innhold av høy kvalitet

Ha fokus på innhold av høy kvalitet – innhold som viser ekspertise, autoritet og pålitelighet. Vi anbefaler at du går grundig til verks når du innhenter informasjon. Bruk av autoritative kilder styrker kvaliteten på innholdet, og det aller viktigste – presenter informasjonen på en klar og nyttig måte for den som leser.

God brukeropplevelse

Sørg for at nettsiden din er rask, mobilvennlig og er lett å navigere i. En god opplevelse for besøkende kan øke engasjement og redusere fluktfrekvensen på nettsiden.

Tillit

Bygg tillit! Backlinks fra anerkjente nettsteder er gull verdt. Sørg også for at din nettside har klare kontaktopplysninger og er transparent om virksomheten.

Hold deg oppdatert

Google SGE oppdateres regelmessig og det er viktig å holde seg oppdatert på disse endringene slik at man hele tiden forstår hvordan Google vurderer innhold.

Analyser alltid

Benytt analytiske verktøy for å overvåke ytelse, forbedringspotensial og for å måle effektene av endringene du gjør. Google Analytics, Semrush og Ahrefs er populære analyseverktøy som vi også anbefaler.

Den digitale verden forandrer seg fra uke til uke, og det er derfor viktig å holde seg oppdatert fremover. Kunstig intelligens har vært mye pratet om det siste året, og mer skal det bli. Google fortsetter denne trenden og bygger videre løsninger med AI i sentrum, slik at markedsførere i utgangspunktet skal få en enklere hverdag. SGE som nevnt over, er fokusert på SEO, men Google satser også på bruk av AI i sin annonseplattform. Så det er mye spennende som skjer fremover!

 

Ønsker du bistand med SGE?

Google er den mest brukte søkemotoren i 2024. Dette er en god nok grunn i seg selv til å sette seg inn i SGE og dens fordeler for din bedrift.

Har du ikke kommet i gang enda? Vi hjelper deg og din bedrift med vekst i det digitale markedet!

 

Ønsker du å lese mer om Google sine funksjoner? Les mer her: Hva er Google Consent Mode V2?

Les mer om våre tjenester her: Webutvikling og designNettside, Digital Rådgivning, SEO

Ønsker du at vi jobber med ditt neste prosjekt?