I dagens digitale verden kan en godt definert digital strategi være en av de mest effektive måtene for bedrifter å øke sin omsetning på. En digital strategi kan hjelpe bedrifter med å nå ut til nye kunder, engasjere eksisterende kunder og forbedre kundeopplevelsen.

Her viser vi til 4 viktige måter  en strategi kan hjelpe deg med å øke bedriftens omsetning:

Øke synlighet og trafikk til nettsiden

 

Digital strategi

En av de viktigste fordelene med en digital strategi er at den kan hjelpe bedrifter med å øke synligheten og trafikken til nettsiden sin. En godt utført SEO-strategi kan hjelpe bedrifter med å rangere høyt på søkemotorer som Google, og tiltrekke seg mer organisk trafikk til nettsiden. Ifølge statistikk fra Hubspot, øker bedrifter som har en blogg på nettsiden sin, trafikken med 55%.

 

Engasjere eksisterende kunder og øke lojaliteten

Digital strategi, nettside, kunder

 

En digital strategi kan også hjelpe bedrifter med å engasjere eksisterende kunder og øke lojaliteten deres. Gjennom en godt utført e-postmarkedsføringskampanje, kan bedrifter nå ut til eksisterende kunder og tilby dem tilbud, nyheter og annen relevant informasjon. Ifølge statistikk fra Campaign Monitor, har e-postmarkedsføring en ROI på 4400% og kan hjelpe bedrifter med å øke inntektene sine.

 

Forbedre kundeopplevelsen

digital strategi, kundeopplevelse

 

En digital strategi kan også hjelpe bedrifter med å forbedre kundeopplevelsen og øke tilfredsheten blant kundene. Gjennom en nettbutikk med enkel navigering, rask betaling og god kundeservice kan bedrifter øke sannsynligheten for at kundene fullfører et kjøp og returnerer til nettsiden senere. Ifølge statistikk fra Econsultancy, øker bedrifter som fokuserer på kundeopplevelsen, inntektene med 10-15%.

 

Skille seg ut fra konkurrentene

digital strategi

En god strategi vil hjelpe bedrifter med å skille seg ut fra konkurrentene og øke sjansen for at kundene velger dem. Ifølge statistikk fra Digital Marketing Institute, vil 48% av forbrukerne velge en bedrift basert på deres omdømme. Ved å ha en sterk tilstedeværelse på digitale plattformer og en positiv omdømme på digitale flater, kan bedrifter øke sjansen for at kundene velger dem i stedet for konkurrentene.

Les også hvordan du kan få flere digitale leads ved å justere din salgsstrategi.

Les mer om våre tjenester her:

 

Digital Strategi, RådgivningDigital Analyse Ny hjemmesideNettbutikkSEOWebutvikling