Hva er WordPress? 

WordPress er det mest anvendte publiseringsverktøyet i verden, med en markedsandel på hele 65 %.  Ifølge W3Techs benytter 43 % av alle nettsider WordPress som sin CMS-plattform (Content Manager System).  Med andre ord, med sin høye funksjonalitet og fleksibilitet, er det den mest ettertraktede plattformen for å bygge profesjonelle nettsider. WordPress har nærmere 60.000 gratis utvidelser og en av de mest populære utvidelsene på WordPress er e-handelsløsningen WooCommerce.  WordPress er ikke bare en plattform for nettsider, men også en fantastisk plattform for en kostnadseffektiv implementering av nettbutikk.

Hvorfor bør bedrifter bruke WordPress?

Webutvikling i WordPress

WordPress blir benyttet av både private nettbrukere og profesjonelle aktører. Noen av de mest populære nettstedene internasjonalt, som bruker WordPress som CMS-plattform, er markedsledere som CNN, Spotify, Sony Music og TED. CMS-løsningen, som opprinnelig var en plattform for blogg har over tiden utviklet seg til å bli så mye mer enn et publiseringsverktøy.  Det er ikke uten grunn at vi i Mediabooster Norge utvikler nettsider og nettbutikker levert med WordPress- som anses som den mest fleksible og brukervennlige teknologien på markedet.

En robust hjemmeside – et krav i dagens digitale samfunn

I dagens digitale verden, er det helt fundamentalt å ha en robust hjemmeside. Med WordPress har en mulighet til å skape en plattform som presenterer selskapets produkter og tjenester på en visuell og formålstjenlig måte, og skape en inntektskilde, uavhengig om bedriften har en nettbutikk i tradisjonell forstand. Om man representerer sin bedrift gjennom en nettside eller nettbutikk – er det like viktig at besøkende lander på en plattform som gir et godt visuelt inntrykk, som er organisert, enkel å navigere, moderne og funksjonell. Det er avgjørende for å klare differensiere seg fra konkurrentene for å kunne konvertere de besøkende til kunder.

WordPress som en solid grunnmur

Uavhengig av bransje, så stilles det større og større krav til at bedrifter eksisterer på den digitale plattformen- synlige, tilgjengelige og med optimaliserte løsninger.   Da er en solid grunnmur noe man ikke bør undervurdere. Med WordPress får man effektive verktøy som gjør siden enklere å redigere, oppdatere og mulighet for kontinuerlig vedlikeholdsarbeid – for at siden skal fungere ideelt.

5 fordeler med WordPress for bedriftsnettsider

Wordpress, webutvikling. Fremtidsrettet webløsning

1. Eierskap over nettsiden

En av fordelene med WordPress er at det er en åpen kildekode.  Dette betyr at programmets koding er tilgjengelig for allmenheten. Det er det samme prinsippet som Wikipedia bygger på.  Det er en av årsakene til at WordPress stadig videreutvikles og forbedres, fordi alle som har kompetanse til det, kan komme med justeringer og forbedringer. Ved åpen kildekode innebærer det at du eier din egen nettside. Du binder deg altså ikke opp til en bestemt leverandør, om samarbeidet ikke skulle innfri.

2. Økonomisk

 I motsetning til mange andre CMS-plattformen er WordPress og de fleste funksjonaliteter samt utvidelser gratis. Årsaken til dette er som nevnt over, åpen kildekode. Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Ved at WordPress kontinuerlig vedlikeholdes av et titalls brukere og utviklere, sparer de også penger på utvikling, og sluttbrukeren får løsningen billig.  Dog skal det nevnes at enkelte utvidelser, utvikling samt implementering alltid vil koste penger uansett hvilket CMS-løsning man velger.

 3. SEO – Søkemotoroptimalisering

WordPress er glimrende hva angår SEO-arbeid. Med sine funksjonaliteter som søkervennlig URL-struktur og flere sterke SEO-utvidelser – legger WordPress verktøyene til rette for at nettsiden skal rangere høyere i Googles søkemotor. Et eksempel på to gode utvidelser er Yoast og Rank Math. Dette er ypperlige hjelpemiddel for både tekst for blogg og enkeltsider. Den lister opp en rekke forbedringspotensial for å øke SEO og gir feedback på hvor optimalisert siden er for søk i Google.

4. Nettside og nettbutikk på samme plattform

En annen fordel som er viktig å nevne er at ved å benytte WordPress, har man muligheten til å integrere e-handelslønsningen WooCommerce, som gjør det enkelt for bedrifter å implementere nettside og nettbutikk på en og samme plattform framfor å operere på to ulike enheter. Dette er følgelig fordelaktig for å spare ressurser, tid og øke effektivitet. Å ha en felles brukerbase vil også generere mer synlighet i synlighet i Googles søkemotor.

5. Skalerbar

Enten om man er en liten eller stor bedrift, så vil WordPress være slitesterk nok til å takle oppskalering. Plattformen håndterer alle størrelser, mengder av trafikk, samt alle enheter som desktop, nettbrett og mobil.

Kan vi hjelpe deg?

Kolleger som smiler. En webutvikler og en digital rådgiver som utvikler nettsider i WordPress

Vi ønsker å hjelpe bedrifter med å optimalisere sin virksomhet digitalt. I Mediabooster jobber vi ikke bare med en bransje. Vår metode skal fungere uansett industri. Sammen kan vi som strategiske partnere skape synergieffekter for begge parter. Ta kontakt for en hyggelig prat og rådgivning.

Les mer om våre tjenester her: Ny hjemmeside, Nettbutikk, SEO, WebutviklingRådgivning