Sosial video er dagens tema for utgivere, merkevarer, markedsførere, og alle andre som ønsker å gjøre suksess på sosiale medier. Gjennom hele forrige år har vi sett bedrifter som ønsker suksess på internett, fokusere på video. Det er ingen overraskelse at sosial video har vokst til å bli det mest populære og publiserte innholdet på sosiale medier. Det har også vist seg å være det mest effektive medie for å drive engasjement og generere vekst i publikum.

Men det svarer egentlig ikke på spørsmålet: hva er sosial video? La oss undersøke det nærmere.

En sosial video er kort

Effektive sosiale videoer er korte! De mest vellykkete virale videoene med over 1 million visninger varer som regel mellom 30 sekunder og 1 minutt. Det gir ikke mye rom for dype tema, men det gir akkurat nok tid til å fortelle en rask enkel historie! Eller fokusere på et stort høydepunkt, være underholdene, informative, eller påvirkende.

Selv om kort og viralt typisk går hånd i hånd, vil det ikke si at alle sosiale video vil går, eller kan gå viralt. Det er et faktum at bare 1,2% av videoene på Facebook får over 1 million visninger. Det er rett og slett ingen måte å garantere eller forutsi at en video vil gå viralt.

En sosial video er målrettet.

Sosiale medier handler om publikum, det publikum du har og det publikum du vil ha. Sosial video er rettet mot begge grupper. Håpet er at ditt nåværende publikum engasjerer seg i innholdet, og interesserte brukere fra deres nettverk vil bli trukket inn i sirkelen.

Verdt å tenke på :

  • 90 % av alle brukere sier at produktfilmer er viktige i besluttningsfasen. (Kilde: Hubspot)
  • Film i sosiale medier generer 1200% flere delinger enn tekst og bilder til sammen.
  • (Kilde: SmallBizTrends)
  • Film på facebook har 135% større organisk rekkevidde enn foto. (Kilde: Social Media Today)
  • 64% av alle brukere er mer tilbøyelig til å kjøpe ett produkt online etter å ha sett en film. (Kilde: Hubspot)

Dette betyr å lage innhold som din kjernepublikum ser til deg og din organisasjon for, og som også må appellere til andre interesser. Hvorfor er de på internett? Hvilke typer av innhold vil de finne mest interessant? Pass på at dine tema samsvarer med hva ditt publikum liker mest. Sørg for at dine metadata som titler, beskrivelse og stikkord er robuste og beskrivende, slik at de øker din SEO som igjen gjør ditt innhold tilgjengelig i søk for nye seere.

En sosial video er utformet for sosiale plattformer.

Det er kanskje selvforklart, men sosiale video er spesielt utviklet for sosiale plattformer. Det er ikke bare en TV reklame, lastet opp til Facebook. Videoen som lastes opp er optimalisert for internett, mobil visning og skreddersydd for plattformen som skal huse den.

Dette innebærer korthet, lesbarhet på tvers av enheter av alle slag, og klarhet i budskapet selv uten lyd. Selv om horisontal orientering fortsatt er det ledende formatet på sosiale medier, har kvadratiske videoer raskt økt i popularitet det siste året. Dette formatet viser seg godt ut uansett størrelse eller orientering. Firkantede videoer opptar større visuell plass i feeden, som naturlig trekker flere øyne.

En sosial video har ett stort formål: Engasjere

Et sentralt fokus mot engasjement er den definerende egenskap til en sosial video.
Hver sosial video tar sikte på å drive sosiale handlinger som delinger, kommentarer og likes. Disse handlingene er hva som bringer ditt innhold organiskt inn i nyhetsstrømmen til potensielle nye følgere og nye publikummere

Det er ingen hemmelig oppskrift for å garantere engasjement, men det er noen enkle “best practice” metoder å følge som har vist seg å hjelpe og drive det antallet. Så hvis målet ditt med sosiale medier er å øke publikum, så er engasjement den beste metoden å gjøre dette.

Med disse punktene i tankene, kan vi trekke sammen et kortfattet svar på vårt opprinnelige spørsmål. Hva er sosial video? En sosial video er en kortformet video laget spesielt for å drive handlinger som skaper engasjement og fanger interessen til publikum på sosiale nettverk.