Øk synlighet, trafikk og konverteringer med SEO-optimalisert innhold

 

Synlighet på Google krever systematisk arbeid og består av et samspill av flere faktorer. SEO utgjør en viktig del av dette arbeidet. SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering og er en strategisk måte å jobbe med innhold, for at din bedrift skal rangere høyere i organiske søk på Google. Målet er å rangere øverst i søkemotoren når kunder foretar søk som er lik dine tjenester og produkter. Søkemotoroptimalisering er altså ekstremt viktig for å øke trafikk til din nettside. Jo bedre SEO, jo høyere trafikk, henvendelser og konverteringer.  Konkurransen er hard og skal man oppnå organisk synlighet så forutsetter det at et kontinuerlig arbeid med SEO og konsekvente tiltak.  Vi har oppsummert 5 tiltak som gjør ditt innhold synlig i Googles søkemotor:

 

søkeordsanalyse, SEO, 5 Tips til å rangere høyere

1. Søkeordsanalyse 

 

Få et overblikk. Finn ut hva folk faktisk søker på. Du ønsker å dukke opp, når kunder leter etter svar som er relatert til tjenester og produkter som samsvarer med hva din bedrift tilbyr. Gjør også research på hvordan dine  konkurrenter rangerer på relevante søkeord.  Når man har funnet relevante søkeord, ønsker man å finne de søkeordene som har godt søkevolum og lav KD. (Keyword difficulty). KD er ET parameter som er oppgitt i prosent og forteller deg hvor vanskelig det vil være å rangere på Googles førsteside. Denne går fra 0-100, hvor 100 er vanskeligst.  Ved å utarbeide en grundig søkeordsanalyse, vil du innhente verdifull informasjon som gjør at kan du spisse din innholdsstrategi slik at du jobber smartere og mer effektivt med innholdsproduksjon. 

 

En søkeordanalyse gir deg følgende fordeler:

  • Høyere (SERP) – Høyere rangering i søkemotoren
  • Økt trafikk til nettsiden
  • Flere besøkende som er klare til å kjøpe produktet eller tjenesten din.

 

2. Integrer relevante søkeord 

 

Når du har funnet dine søkeord, implementere dem i header, titler, meta beskrivelser, bilder og i selve innholdet.  Dette er noe mange overser, men som kan gjøres med enkle grep. Meta-beskrivelse betyr at du beskriver innholdet på siden og gir det en passende tittel. Det er metatittelen og metabeskrivelsen som vises i trefflisten på Google. Dersom du ikke har gjort dette selv, så vil Google autogenerere en metabeskrivelse for deg, men denne blir sannsynligvis ikke like god som om du gjør det selv.  

 

Alt-tags

 

Når du har fullført dette, bør du legge inn titttel og beskrivelse på alle bilder. Tittel og beskrivelse bør  inneholde den relevante søketermen eller søkeordet som du ønsker å rangere på.  Dette er kalt for Alt-tags og har til hensikt å beskrive hva det er bilde av, dessuten er det gunstig for SEO.  Alt-tags hjelper Googles roboter til å hente informasjon om hva det faktisk er bilde av. De er nemlig ikke i stand til å tolke bilder. Dessuten er det også et krav om å fylle ut Alt-tags i henhold til universell utforming og for svaksynte. 

 

3. Øk nettsidens hastighet 

 

Google rangerer nettsider på bakgrunn av lastetid. Har din nettside lang lastetid, rangerer den altså langt lavere i søkemotoren via mobilsøk, sammenlignet med nettsider med høy hastighet. Alt innholdet du har på nettsiden opptar plass og påvirker nettsidens hastighet. Videoinnhold og bilder bruker stor lagringsplass. Det er derfor viktig med korrekt komprimering og skalering av bilder. Videoer bør lastes opp og strømmes via YouTube eller Vimeo. Prioriter tiltak som øker din nettsidehastighet og dens ytelse. Sjekk hvordan din nettside presterer her.

 

SEO, søkemotoroptimalisering. 5 tips til å rangere høyere i google

 

4. Responsiv nettside og webdesign 

 

Et godt webdesign er viktig for at nettsiden skal oppleves som brukervennlig og intuitiv for den besøkende. God oversikt, klart budskap og tydelige «Call to actions». Google følger med på hvordan brukere oppfører seg. Sørg også for at nettsiden er optimalisert for alle enheter, det være seg mobil, PC, MAC og nettbrett. Brukere har en forventning om nettsider er bygget for alle enheter. Du kan miste mange potensielle kunder og salg dersom du ikke tar høyde for dette. Er nettsiden mobiloptimalisert vil Google belønne deg med en høyere rangering.

 

5. Oppdater innhold jevnlig 

 

Sett av fast tid per uke for å utbedre eksisterende innhold og jobb med SEO optimalisering av tekster. Innholdets språk og struktur er dessuten svært viktig. Det har lite nytte og fylle nettsiden med tekstinnhold dersom det ikke har et klart formål og inneholder de relevante søkeordene folk faktisk søker på.  Oppbygging av tekst er avgjørende. Det viktigste innholdet bør komme først og allerede i tittelen bør du bruke søkeordet som du ønsker å være synlig på. Unngå overdrevet bruk av søkeordet gjennom teksten. Husk at den skal være lesbar for den besøkende. En ekstra bonus ved å produsere godt innhold, er at sjansen for at andre nettsider linker til siden din, øker. Som igjen gagner din SEO. 

 

Ønsker du hjelp med SEO-arbeidet på din nettside?

 

Ta kontakt Vi hjelper deg med søkemotoroptimalisering og strategiske tiltak som gjør deg synlig digitalt.  Vi tilbyr også en SEO-analyse  som kartlegger forbedringspotensial og hva som må utbedres.

 

Les mer om våre tjenester her: Digital Markedsføring, SEO, Webutvikling og Design, Innholdsproduksjon, Digital Rådgivning