I 2024 er fokuset på video SEO større enn noen gang blant markedsførere. Den utbredte bruken av videoer på nettet har gjort det avgjørende å optimalisere videoinnhold for å sikre synlighet i søkemotorer som Google. Ikke bare er det viktig å benytte videoer som en del av markedsføringsstrategien, men det er også nødvendig å tilpasse videoene slik at de når frem til det rette publikummet.

Dette gjelder ikke bare for tradisjonelle søkemotorer som Google og YouTube, men også for sosiale medier, da det nå er avslørt at Generasjon Z i stor grad bruker TikTok som sin primære søkemotor.

 

 

Forståelse av video SEO

Video SEO omfatter en rekke tiltak som tar sikte på å forbedre synligheten og rangeringen av videoer i SERP-ene. SERP står for Search Engine Results Page, og det er rett og slett den siden som vises etter at du har gjort et søk på Google.

For eksempel, hvis du søker etter «digital markedsføring» på Google og klikker på nettsiden til Mediabooster, vil dette være SERP-en. Ettersom søkemotorer stadig vektlegger ulike typer innhold, er integrering av videoer i SEO-strategien avgjørende for å opprettholde konkurranseevnen digitalt.

 

Hvordan øker du SEO på video?

Ifølge Wordstream er det flere tiltak du kan gjøre for å øke SEO på videoene dine. Videre i artikkelen har vi beskrevet de mest effektive tiltakene.

 

Skap engasjerende innhold 

Det er viktig å lage videoer som fanger seerens interesse og skaper et ønske om å se hele videoen. Dette kan oppnås ved å bruke humor, referanser til kunder eller trender som appellerer til din målgruppe.

Når søkemotorer vurderer videoens kvalitet og relevans, tar de hensyn til ulike faktorer som fluktfrekvens, gjennomsnittlig seertid og engasjementsfrekvens. Det er derfor avgjørende å skape innhold som engasjerer og appellerer til målgruppen din.

 

To kollegaer som diskuterer søkeordsannonser

 

Tekst videoen din

Undertekster spiller en viktig rolle i å forbedre synligheten og tiltrekke flere seere til videoer på nettet. Ved å inkludere undertekster gir du søkemotorer mer informasjon som bidrar til å øke synligheten i søkeresultatene og forbedre din plassering blant relevante søkeord. Dette gjør det lettere for potensielle seere å oppdage og klikke på videoen din.

I tillegg gjør tilstedeværelsen av undertekster videoen tilgjengelig for et bredere publikum, inkludert de som er døve eller har nedsatt hørsel, samt de som foretrekker å se video uten lyd. Denne økte tilgjengeligheten bidrar også til å forbedre engasjementet og utvide rekkevidden av innholdet ditt.

 

Lag en engasjerende thumbnail 

Thumbnail, ofte kalt miniatyrbilde, fungerer som en visuell forhåndsvisning av videoen din og har en direkte innvirkning på seernes beslutning om å klikke. Det er derfor viktig å designe engasjerende, relevante og tiltalende thumbnail for å tiltrekke klikk og forbedre synligheten.

 

Optimaliser tittel og beskrivelse

For å maksimere synligheten til videoene dine i søkemotorer, er det viktig å bruke relevante søkeord i både tittelen og beskrivelsen. Det gjør det enklere for målgruppen å oppdage innholdet. Når du utformer tittelen og meta-beskrivelsen, bør du være nøye med å inkludere nøkkelord som målgruppen din sannsynligvis vil søke etter. Eksempler på nøkkelord for Mediabooster er digital markedsføring, SEO og webutvikling.

Søkeord har stor innvirkning på hvordan videoene dine rangerer i søkeresultatene. Derfor bør du skape tiltalende titler og beskrivelser som balanserer mellom å være både klikkbare og informative, samtidig som du unngår overflødig bruk av nøkkelord. Spør deg selv hva som vil tiltrekke seerne og gjøre dem interessert, og basert på dette, utvikle en engasjerende tittel og beskrivelse for videoene dine.

 

Video SEO: Tekst videoene dine

 

Prioriter den viktigste videoen

Det er viktig å sikre at den viktigste videoen er godt synlig på nettsiden, da søkemotorer vanligvis bare indekserer én video per side. Den optimale plasseringen er øverst på siden for å maksimere synligheten. Videre er det avgjørende å prioritere plasseringen av videoinnholdet for å unngå at det blir begravd dypt inne på siden, noe som kan føre til lavere engasjement blant seerne.

 

Optimaliser hele nettsiden din

Å optimalisere videoen alene er ikke tilstrekkelig, da hele nettsiden må være SEO-optimalisert. En nettside av høy kvalitet og relevans forbedrer ikke bare rangeringspotensialet til innebygde videoer, men påvirker også helheten av nettstedets synlighet i søkemotorresultatene. Derfor er det essensielt å sørge for at hele nettsiden er optimalisert for søkemotorer, slik at både videoene og annet innhold kan oppnå best mulig rangering og synlighet.

 

Vurder markedsføring av videoen

Gitt den konstante utviklingen av SEO-algoritmene, kan det være hensiktsmessig å supplere organisk SEO med betalt markedsføring for å øke synligheten. Siden SEO stadig endres, er det ikke alltid pålitelig å kun stole på det. I tillegg vil betalt markedsføring gi videoen din en skikkelig boost.

 

I 2024 er fokuset på video SEO større enn noen gang blant markedsførere. Den utbredte bruken av videoer på nettet har gjort det avgjørende å...

 

Er du interessert i å forbedre din video SEO?

I en tid der digitale forbruksmønstre stadig endres, er det avgjørende å optimalisere videoer for søkemotorer for å opprettholde synlighet og nå målgruppene på en effektiv måte. Ved å implementere omfattende strategier for video SEO kan du forbedre oppdagelsen og ytelsen til videoinnholdet ditt i det stadig mer konkurransedyktige digitale markedet.

Vil du lese mer om video SEO? Sjekk ut denne artikkelen til Roza Pixel: 6 trender for videomarkedsføring i 2024!

Les mer om våre tjenester her: Webutvikling og -design, digital markedsføring, SEO, Google Ads, Innholdsproduksjon