Det å være tilgjengelig på nett, er helt avgjørende for bedrifter i dagens digitale verden. Din bedrifts hjemmeside spiller en sentral rolle når det kommer til å finne nye kunder, kommuniserer med eksisterende samt selge produkter og tjenester på nett. Dersom hjemmesiden din ikke er sikker, vil ikke disse oppgavene kunne bli utført til sitt fulle potensiale. En sikker hjemmeside er helt avgjørende for at du skal kunne bli en digital vinner. Tenk deg om, ville du selv lagt igjen betalingsinformasjon på en hjemmeside som ikke var sikker? Antageligvis ikke. Visste du også at Google rangerer hjemmesider med høy sikkerhet høyere, kontra hjemmesider med lav sikkerhet?

Sikkerhet er med andre ord noe det er viktig å legge ressurser på for å optimalisere. I dette innlegget vil vi guide deg gjennom noen viktige sikkerhetselementer for din hjemmeside 👇

 

Hosting. WordPress. Hvor sikker er din hjemmeside?

 

Hosting:

God hosting er viktig for din hjemmesides sikkerhet. Hosting er en tjeneste som gjør at du kan ha hjemmesiden din på nett, ved at du leier plass på en server. Alle nettsider krever en form for hosting. Det er viktig å kartlegge en pålitelig hosting-leverandør, samt bekrefte at leverandøren tilbyr SSL-sertifikat.

Eksempel på gode hosting-leverandører:

Mediabooster - Hvor sikker er din hjemmeside?

 

SSL sertifikat:

Dette er et sertifikat som øker sikkerhet på din hjemmeside, ved å krypte forbindelsen mellom hjemmesiden og nettleseren til brukeren. Dette er med på å minske risikoen for at uvedkommende får innsyn i konfidensiell informasjon. Samler du inn kundeopplysninger, påmeldinger til nyhetsbrev, kredittkortinformasjon eller lignende, er SSL sertifikat avgjørende for å sikre denne informasjonen.

Du kan enkelt sjekke om en hjemmeside har SSL sertifikat. På sider som har et SSL sertifikat, vil det stå https og ikke bare http i URL’en. Husk å heller ikke lenke til sider som ikke har høy sikkerhet, helst bør sidene du lenker til også ha et SSL sertifikat.

 

Wordpress utvikler som optimaliserer for en sikker hjemmeside

 

Plugins, skjemaer og temaer:

Dette punktet gjelder spesielt for WordPress sider. Vi anbefaler å kontinuerlig oppdatere plugins, skjemaer og temaer, da disse oppdateringene kan inneholde oppretting i sikkerhetsfeil. Hvis det for eksempel er oppdaget et sikkerhetshull i en plugin, og denne feilen rettes opp fra WordPress, er det viktig at du har den oppdaterte versjonen på din hjemmeside.  Du bør også være nøye med hva du laster ned til siden din. Det er smart å velge plugins og temaer som er populære, noe som betyr er mange som har lastet de ned, og at de har fått gode anmeldelser.

 

Stoppe angrep mot ofte brukte pålogging-lenker:

Har du noen gang tenkt på at din nettside vandrer rundt i verdens største åpne landskap? Ditt største ønske er antageligvis at nettsiden er så synlig som mulig, for at flest mulig mennesker finner deg. Dessverre, har denne drømmesituasjonen en mørk bakside. Jo mer synlig du er, jo mer sårbar er du for at uønskede besøkende finner et smutthull og bryter opp bakdøra. Det finnes plugins som kan blokkere angrep mot hjemmesiden, blant annet en plugin som heter Limit Login Attempts som kan brukes på WordPress sider. Denne utvidelsen loggfører IP-adresser fra alle som forsøker å logge inn på WordPress siden din. Dersom samme IP-adresse forsøker å logge inn med feil informasjon flere ganger, vil de automatisk bli blokkert for en gitt periode.

 

Passord:

Sist men ikke minst, bruk sterke passord. Gjerne lange passord bestående av små og store bokstaver, tall og symboler. Aller helst bør passordet ikke være vanlige ord eller fraser. Passordet bør også være unikt for hjemmesiden og ikke brukes andre steder. Det er også smart å endre passordet regelmessig. Del heller ikke passordet rundt.

Når sjekket du sist sikkerhets statusen på din hjemmeside?
Ta kontakt med oss på Mediabooster for å få en analyse og foreta en helsesjekk av din hjemmesides sikkerhet!👇