Webutvikling Oct 25, 2023 4 minutter

5 hemmeligheter du ikke visste om WordPress

Wordpress er et godt kjent verktøy for å bygge nettsider, men det finnes likevel flere funksjoner og hemmeligheter om Wordpress som mange ikke...

La oss hjelpe deg og din bedrift med digital vekst!

Ta kontakt med oss i dag, så booker vi inn til et kort og enkelt introduksjonsmøte for å bli bedre kjent.

Når det kommer til å bygge nettsider, er WordPress førstevalget for mange aktører. Og det med god grunn. WordPress er et godt kjent verktøy for å bygge nettsider, men det finnes likevel flere funksjoner og hemmeligheter om WordPress som mange ikke vet om. I denne artikkelen gir vi deg 5 hemmeligheter om WordPress, som du kanskje ikke vet om.

Wordpress er et godt kjent verktøy for å bygge nettsider, men det finnes likevel flere funksjoner og hemmeligheter om WordPress som mange ikke...

1. Markedsledende publiseringskanal – Skalerbare nettsider

WordPress er en av verdens mest populære plattformer for nettsideutvikling og publisering. Det er en allsidig programvare som lar deg opprette alt fra enkle blogger til avanserte nettsider og nettbutikker. Det som gjør WordPress unikt er dens brukervennlighet, kombinert med mange gode tilpasningsmuligheter. 

Selv om WordPress opprinnelig ble utviklet som en plattform for blogging, har det vokst til å bli mye mer. I dag danner WordPress grunnlaget for et bredt spekter av nettsider, som blant annet bedriftsnettsider, nettbutikker og nyhetsnettsider. Med en stor samling av temaer og plugins tilgjengelig, kan du skreddersy og utvide funksjonaliteten på nettstedet ditt basert på egne behov og preferanser.

 

…Visste du at en nettside laget i WordPress ikke behøver ha stive templates eller det gjenkjennbare designet?

 

10 tips som vil øke din konverteringsrate

2. Frihet til å bygge dine drømmer

WordPress gir brukerne en ubegrenset frihet til å bygge og forme sine nettsider akkurat slik de ønsker, ved bruk av riktig verktøy. Med den riktige kombinasjonen av temaer og plugins, kan man skape et visuelt tiltalende og funksjonelt nettsted som tilfredsstiller dine behov og ønsker. Dette gjør WordPress til et verktøy for alle, fra nybegynnere til erfarne utviklere, og åpner døren for et hav av muligheter når det gjelder å designe og tilpasse nettsider.

 

…Visste du at du har frihet til å bygge akkurat hva du vil ved bruk av riktig verktøy?

 

3. WordPress er gratis

Ønsker du et publiseringsverktøy som er gratis å bruke? Da bør du utforske WordPress. Grunnleggende funksjoner og muligheter for bygging av nettsider er tilgjengelig for alle, uten kostnad. Med en enkel nedlasting og installasjon får du tilgang til et verktøy som lar deg opprette alt fra en enkel blogg til avanserte nettsider og nettbutikker.

Samtidig gir WordPress mulighet for videre tilpasning og utvidelser gjennom et stort utvalg av temaer og plugins. Disse elementene gir muligheten til å skreddersy nettsiden ytterligere og legge til spesifikke funksjoner som samsvarer med dine behov og ønsker. Mange av disse temaene og pluginene er også tilgjengelige gratis. 

Ønsker du mer avanserte funksjoner, støtte og ekspertise, tilbyr WordPress et utvalg av premium- og betalte tjenester. Dette inkluderer flere temaer og plugins som gir ekstra funksjonalitet og designalternativer. Disse betalte alternativene gir deg muligheten til ekstra støtte og tjenester som kan være avgjørende for mer komplekse prosjekter.

 

…Visste du at man kan spesialtilpasse kontrollpanelet etter behov?

 

Digital markedsføring, trender 2023, mediabooster

4. WordPress er SEO-vennlig

Hemmeligheten bak WordPress sin suksess som et SEO-vennlig verktøy ligger i sidens kildekode. WordPress genererer ren og strukturert HTML, noe som gjør det enklere for søkemotorer som Google å indeksere og rangere nettstedet ditt. Som et resultat får nettstedet ditt bedre synlighet i søkeresultatene .

I tillegg til kildekoden er det et bredt utvalg av SEO-plugins tilgjengelig, som kan forbedre nettsidens synlighet ytterligere. Rank Math SEO og Yoast SEO er eksempler på verktøy som kan hjelpe deg med økt synlighet på Google. Disse verktøyene gir deg muligheten til å finjustere og optimalisere hver side og hvert innlegg for søkemotorer. Dette innebærer blant annet å justere meta-beskrivelser og nøkkelord, samt å analysere lesbarheten og strukturen av innholdet.

 

…Visste du at man kan begrense bruken av plugins?

 

5. Automatisk sikkerhetskopiering er enkelt

Sikkerhetskopiering er en viktig del av å holde nettstedet ditt trygt. Mange WordPress-brukere vet ikke at det finnes en innebygd funksjon for automatisk sikkerhetskopiering. Du kan enkelt konfigurere regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt, inkludert alle innlegg, sider, bilder og databaser. Dette betyr at hvis noe skulle gå galt, kan du raskt gjenopprette nettstedet ditt til en tidligere tilstand uten å miste verdifullt innhold.

Hvordan lage en god SoMe-strategi

Har du vekstambisjoner? Med WordPress som din plattform, får du et bredt spekter av muligheter. Enten du er nybegynner eller erfaren utvikler, finner du en passende plass i WordPress-økosystemet. Hvis du vil skape noe unikt og som er rustet for fremtiden er WordPress det opplagte valget.

 

Ønsker du hjelp med din nye nettside?

Les mer om våre tjenester her: Ny hjemmeside?, SEO, webutvikling, markedsføring

Ønsker du at vi jobber med ditt neste prosjekt?