fbpx
video

Liva Kalve

Video som et markedsføringsverktøy

Dagens digitale verden blir styrt av forbrukeren selv. Det er de som bestemmer hva de vil se, når de vil se det og ikke minst hvordan. Tallene lyver ikke, forbrukerne foretrekker video fremfor tekst og bilder – og de ønsker mer av det!  Er du ikke med på bølgen, vil du mest sannsynlig henge etter konkurrentene.

Nøler du og din bedrift fortsatt med å investere tid og ressurser i video som et markedsføringsverktøy? Vi har samlet de viktigste begrunnelsene for hvorfor video er veien å gå i 2020.

Utvikling i videodeling

Video har og fortsetter å utvikle seg til å bli den fremste innholdsformen – på tvers av ulike sosiale kanaler. Grunnen til dette, kan stamme fra hvordan vi konsumerer innhold. Synet er vår mest dominante sans, og det er derfor ikke så rart at video har vist seg å være den mest optimale formen for å fange, samt opprettholde oppmerksomheten vår. 

I dagens medieverden blir forbrukeren overeksponert for informasjon, og vi skroller gjennom store mengder innhold daglig. Derfor har bilder i bevegelse større sannsynlighet for å fange blikket vårt. Hvis det i tillegg er formidlet på en god måte, kan video holde på oppmerksomheten vår lenger, og vil derfor bli prioritert høyere på diverse plattformer. Sosiale medier tjener på å ha forbrukerne på plattformen så lenge som mulig, og er derfor glad i denne typen innhold. Derfor vil vi se flere og flere sosiale medieplattformer optimalisere sine sider for videodeling. 

Det kreves svært lite anstrengelse av forbrukeren å lese og oppfatte informasjon formidlet gjennom video. 

✔️Undersøkelser viser at brukere inntar 95% av budskapet når det blir formidlet gjennom video. 

video

Video for bedrifter – B2B

Video er det perfekte markedsføringsverktøyet for å maksimere synligheten til bedriften din. Det er en økende etterspørsel etter videoinnhold fra bedrifter som retter seg mot B2B markedet. Video hjelper med å sette et ansikt på bedriften, og vil øke den personlige tilknytningen til merkevaren. Video er en fin måte å vise frem bedriftskulturen og fremme de ansatte. Det bygger relasjoner med både potensielle og eksisterende kunder, samt menneskeliggjøre noe som kanskje ellers ville føltes teknisk og automatisert.

✔️Video øker også konverteringsraten. HubSpot rapporterer at så mye som 39% av reelle beslutningstagere tar kontakt med en selger etter å ha sett en produktvideo relatert til en konkret bedrift.

 

video

Hva kan du som bedrift utarbeide videoinnhold om?

“Om oss”

Hva brenner dere for? Hvorfor er dere i bransjen? Hva er historien deres? Hvem jobber hos dere? Dette en fantastisk måte å bygge tillit på. Vi har alle mer lyst til å kjøpe fra noen vi liker.

Om produktet/tjenesten dere leverer

Her har dere mulighet til å utdype fordelene med produktene og/eller tjenestene deres bedrift leverer. Hvilket behov kan dere dekke, eller hvilket problem kan dere løse, og lidenskapen dere har knyttet til løsningen. Bruk gjerne følelser som et virkemiddel for å unngå at innholdet blir for teknisk basert.

Kundecaser

Når vi skal inngå en avtale med en ny leverandør, ønsker vi gjerne å høre fra andre, som har kjøpt produkter eller tjenester fra den gitte aktøren tidligere. Her kan dere intervjue fornøyde kunder, skape en plattform hvor de kan dele hva som er fordelen med deres produkt eller hvilke problemer tjenestene har løst, og fremfor alt hva de har tjent på dette i etterkant. For ikke å glemme får dere som bedrift muligheten til å vise frem deres løsninger i praksis. Gi gjerne et innblikk i hvilke unike løsninger som fulgte med hver individuelle kunde, og hvordan dere løste dem.

Bransjerelaterte problemstillinger

De fleste av oss interesserer oss for dagsaktuelle temaer. Jobber du i en bransje hvor dere kan uttale dere, eller dele nyttig informasjon vedrørende temaer som er i vinden? Nyttige tips og triks, eller verdifull kunnskapsdeling er verdsatt og skaper dermed en positiv assosiasjon til deg og din bedrift. Det underbygger også kjennskapen til deres merkevare!

video

Video for forbruker – B2C 

Dagens forbrukere er mer varsomme for spontan netthandel, særlig fra bedrifter som er nye og uten en etablert merkevare. Dermed henter de gjerne mer informasjon om produktet eller bedriften før de kjøper, og denne informasjonen foretrekker de å innhente gjennom video. 

✔️Visste du at 72% av forbrukere innhenter informasjon gjennom video, fremfor å lese produktbeskrivelser. 

Ved å lage videoer som viser hvordan produktet eller tjenesten din fungerer, eller dele den kunnskapen som bedriften din har, viser du åpenhet rundt virksomheten og gjør det lettere for kundene å vurdere bedriften som kredibel. Dette er viktig for å vinne over tilliten til forbrukerne i et marked som har flere og flere svindlere, og useriøse bedrifter som utnytter de samme markedsføringsteknikkene som deg. Bruk video som er verktøy for å skape troverdighet! 

✔️ Studier viser også at 64% er mer sannsynlig til å kjøpe et produkt på nett etter å ha sett en produktvideo (Forbes)

Da Instagram introduserte video publisering, ble over 5 millioner videoer delt – bare de først 24 timene! Det er ganske imponerende, og sier litt om hvor stort omfang video kan ha. Instagram er også den SoMe plattformen med høyest vekst, når det kommer til å generere direkte salg. Her er det dermed gode muligheter for å kombinere videoinnhold med shopping-funksjonen, som sender kunden direkte til produktets landingsside. 

video

Video for bedret søkemotoroptimalisering – SEO

Video på dine websider, landingssider eller i blogg-innlegg gjør at du rangerer høyere i Google søk. Google elsker med andre ord video. Kanskje ikke så rart, Google eier jo faktisk YouTube. Søkeresultater på Google med video får mange klikk, fordi vi foretrekker å se og lære nye ting gjennom video.

✔️ Nettside med integrert video på nettsiden har 53 ganger større sannsynlighet for å nå førstesiden på Google.

✔️Besøkende bruker 88% lenger tid på nettsider med video, enn nettsider uten, og video øker  konverteringen med opp til 80%.

 

video

 

Mobilvennlighet

✔️I Norge blir 89% av surfingen på internett utført på mobiltelefoner, og det er 11% mer enn på bærbar PC, som kommer på andreplass.

Det har ikke akkurat vært en hemmelighet at vi er veldig glad i å sitte på telefonene våre når vi skal finne informasjon eller bare for litt tidsfordriv. Det er dermed essensielt å tilpasse markedsaktivitetene slik at de er kompatible med mobilbruk. Mye av aktiviteten på mobilen foregår når vi er på farten og dermed vil de fleste foretrekke korte og konsise videoer, fremfor å lese lange tekster.

✔️60% av visningene på YouTube kommer fra mobile enheter. Denne statistikken illustrerer hvor åpne dagens forbrukere er for video når man dukker ned i den digitale verden gjennom smarttelefonen.

NB ❗ Det absolutt viktigste å tenke på er at de fleste som ser video på telefonen, ofte ser den uten å ha på lyd. Derfor er det viktig at budskapet i videoen din kommer frem selv uten lydbildet. Dersom det som blir sagt på videoen er viktig for budskapet, så er du nødt til å ha undertekst. Hvis du ikke tar hensyn til dette, kan du risikere at videoen din mister effekt og at budskapet ditt ikke når frem.

video

Vi håper dette har gitt deg innsikt i hvordan video kan påvirke din konkurransedyktighet på det digitale markedet, enten din bedrift jobber ovenfor B2B eller B2C 🙏 Det å bruke video som en del av markedsmiksen kan være enkelt, og veien dit er kortere enn de fleste av oss tror. Ta kontakt med oss i Mediabooster for en hyggelig workshop med en god kopp kaffe ☕