Vertikal video, det vil si video vi konsumerer i stående modus på vår smarttelefon, har vokset opp og blitt en integrert del av våre liv.

IGTV

Begrepet ble først tatt av Snapchat, men har blitt popularisert på Instagram og Facebook, og er i vinden mer enn noen gang med tanke på IGTV. Med IGTV vil Instagram gi forbrukere og brands muligheten å produsere opp til 60 minutter vertikal videoinnhold av høy kvalitet.

Instagrams ide minner en del om hvordan Snapchats utforsk kanal fungerer, hvor brands og andre utgivere lager originale vertikale formatvisninger. Vertikal video ble derimot ikke godt tatt imot av filmentusiaster og populære YouTube kreative på grunn av sin lille, smale skjermformat, som ikke gir muligheten til å se hva som skjer på kantene og man mister det cinematiske, visuelle inntrykket.

BBC Nyheter

Den respekterte nyhetsprodusenten BBC startet i 2016 å lage sine nyhetsvideoer i deres app med vertikal format selv om mindretallet (48%) så på nyhetsvideoer på sin mobil, ønsket de å ta steget for å gjøre deres video mer mobilvennlig.

Jeg har alltid vært i den oppfatning at man bør tilpasse sitt budskap og format til der forbrukeren skal konsumere dette. Jeg ser helt klare fordeler ved å ha et vertikalt format, man har her muligheten til å lettere kombinere video med tekst som kan styrker eller støtter opp mot det som blir vist.

Nå ditt publikum der de er

Vi kan alle være enig at uansett om man selger eller kjøper, er video markedsføring viktig.

82% av bedrifter ser på video som en viktig del i sin markedsføringsstrategi og 91% av forbrukere har sett en video om et produkt eller tjeneste de ønsker å vite mer om.

Skal man være konkurransedyktig nå og i tiden fremover er man nødt til å ha en mobil først mentalitet. Det er på denne plattformen det meste av innhold vil blir konsumert.

94% av oss holder telefonen vår vertikal når vi spiller inn videoer, og tre fjerdedeler av milleniumsgenerasjonen ser videoer vertikalt på mobilen. Estetikk til side, hvis du ønsker å engasjere kundene dine på mobil, må du omfavne vertikal video.

Hvordan produserer man for vertikal video?

Instagram har selv lagd en håndbok for sosialvideoopphavere. Her tilbyr de tips om programmer og verktøy, hvordan du tar opp og redigerer og hvilke tilbehør du trenger, i tillegg til å vise hvordan du laster opp fra mobilen eller stasjoner PC.

Vi har gode erfaringer med å produsere innhold for dette medie, skulle du ønsker å utforske dette nærmere, ta gjerne kontakt for en prat.

 

Nyttige lenker: